U online izdanju italijanskih novina “La Verita” objavljeno je osam novih audiosnimaka iz afere “Reket”, koja potresa Sjevernu Makedoniju.

Jedan od njih, kako tvrde, prvi put direktno povezuje glavnu tužiteljku Specijalnog javnog tužilaštva Katicu Janevu sa dvoje osumnjičenih. 

Na snimku se čuje tužiteljka kako sa jednim osumnjičenim govori biznismenu Orcetu Kamchevu, kojeg Specijalno tužilaštvo sumnjiči u drugom slučaju “Imperija” – da ne brine i da će sve biti u redu ne pojašnjavajući na šta misli. Na drugom snimku osumnjičeni u aferi “Reket” od Kamcheva traže milion i po eura u zamjenu za pomoć u krivičnom postupku, pozivajući se na bliske veze s tužiteljkom Janevom. Tužilaštvo u Skoplju, koje istražuje slučaj, nije potvrdilo da li je istraga proširena i na Janevu.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev na društvenim mrežama poručio je da istraga treba da otkrije odgovorne i da građani zaslužuju istinu i pravdu.

Više informacija donosi Milka Smilevska.

#SjevernaMakedonija #Reket

Pratite nas: http://www.youtube.com/ajbalkans
http://facebook.com/ajbalkans
http://instagram.com/ajbalkans/
http://twitter.com/ajbalkans
http://balkans.aljazeera.net

Radeći pod sloganom “Iz svakog ugla i sa svake strane”, Al Jazeera Balkans svojim neovisnim i nepristrasnim izvještavanjem donosi neispričane priče.

Koristeći se mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Jazeera mreže, Al Jazeera Balkans gledaocima u regionu donosi, kako regionalne tako i globalne vijesti, te o regionu izvještava gledaoce u svijetu koji prate Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic programe.