Dopisnik Jutarnjeg Lista iz Rima Inoslav Bešker analizirao je političku situaciju u Italiji u kojoj ministar unutarnjih poslova i lider Lige Mateo Salvini pokušava srušiti vlastitu vladu i izazvati prijevremene izbore. Iako se do jučer činilo da će tako i biti, u igri su od sinoć još dvije opcije – nova koalicija koja bi se oslanjala na Pokret 5 zvjezdica i Demokratsku stranku i koja bi nastojala odraditi ostatak mandata, ili odgoda prijevremenih izbora do početka sljedeće godine i provedbe ustavnih reformi koje forsira Pokret 5 zvjezdica i koje uključuju smanjenje broja zastupnika.

Follow us:

Facebook:
https://www.facebook.com/N1Srbija
https://www.facebook.com/N1Hrvatska
https://www.facebook.com/N1BiH

Twitter:
https://twitter.com/N1infoBG
https://twitter.com/N1infoZG
https://twitter.com/N1infoSA

24 hour news network. CNN exclusive news channel affiliate.

N1, prvi regionalni dvadesetčetvoročasovni informativni kanal, emituje program iz tri velika informativna produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, posredstvom kablovskih operatora.

Televizijski kanal N1 je ekskluzivni regionalni partner komapnije CNN.

Glavni finansijski investitor iza N1 projekta je Junajted Grupa (United Group), vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regionu jugoistočne Evrope. U oktobru 2013. godine, svetski vodeći investicioni fond KKR sa sedištem u Njujorku preuzeo je Junajted Grupu, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u Evropi.