Mostarski Aluminij dobio je od federalne Vlade BIH pola godine za finansijsku konsolidaciju, navode iz Odbora za hitnost tog preduzeća. 

To tijelo sastavljeno od članova Uprave, Nadzornog odbora te predstavnika malih dioničara i sindikata sastalo se jutros s federalnom dopremijerkom Jelkom Miličević i čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. 

Odbor je ponovio da je stečaj posljednja opcija te da će se pokušati obnoviti proizvodnja u Ljevaonici, pogonu spremnom za rad dok se stanje u ostalima dijelovima kompanije još analizira. Aluminij je prošle sedmice prestao s radom kada mu je isključena struja zbog duga, a 900 radnika poslano kući.

U Mostaru je Ivan Pavković.

Radeći pod sloganom “Iz svakog ugla i sa svake strane”, Al Jazeera Balkans svojim neovisnim i nepristrasnim izvještavanjem donosi neispričane priče.

Koristeći se mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Jazeera mreže, Al Jazeera Balkans gledaocima u regionu donosi, kako regionalne tako i globalne vijesti, te o regionu izvještava gledaoce u svijetu koji prate Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic programe.