Iranski predsjednik Hassan Rouhani naredio je da se odmah ukinu ograničenja na istraživanje i razvoj nuklearnog programa, propisana sporazumom iz 2015. Plan je da se unaprijede centrifuge da bi se dostigao cilj obogaćivanja uranija do limita od 20 posto. Time je Teheran ušao u treću fazu povlačenja iz nuklearnog sporazuma iz 2015, koji je SAD jednostrano napustio prošle godine. Potez je objavljen dan uoči isteka roka koji je Teheran dao evropskim zemljama da ublaže posljedice američkih sankcija.  Al Jazeeri je omogućen pristup jednom od iranskih nuklearnih postrojenja gdje se koristi uranij obogaćen 20 posto.   
#Iran #Uranij #NuklearniSporazum
Pratite nas: http://www.youtube.com/ajbalkans
http://facebook.com/ajbalkans
http://instagram.com/ajbalkans/
http://twitter.com/ajbalkans
http://balkans.aljazeera.net

Radeći pod sloganom “Iz svakog ugla i sa svake strane”, Al Jazeera Balkans svojim neovisnim i nepristrasnim izvještavanjem donosi neispričane priče.

Koristeći se mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Jazeera mreže, Al Jazeera Balkans gledaocima u regionu donosi, kako regionalne tako i globalne vijesti, te o regionu izvještava gledaoce u svijetu koji prate Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic programe.