360° HR HRT - Hrvatska radiotelevizija Otvoreno HRT Otvoreno | Dugo očekivani sastanak Andreja Plenkovića i Milana...

[VIDEO] HRT Otvoreno | Dugo očekivani sastanak Andreja Plenkovića i Milana Bandića, 04.11.2019.

1399

Zagrebački GUP, Zagreb na Savi, Imunološki zavod, dječja bolnica, rotor, tramvajska linija do zračne luke – samo su neki od projekata važnih za razvoj glavnoga grada Hrvatske.

O njima se razgovaralo na dugo očekivanom sastanku premijera Andreja Plenkovića i gradonačelnika Milana Bandića. I dok ističu da veliki projekti ne mogu uspjeti bez partnerskog odnosa – oporba ih optužuje za korupciju zbog političkog trgovanja većinom u Saboru i Gradskoj skupštini.

Hoće li HNS-ovo Ministarstvo graditeljstva dati suglasnost za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana? Hoće li HDZ-ovi gradski zastupnici dati potporu GUP-u, a saborski zastupnici Bandićeva kluba državnom proračunu? To su neka od pitanja na koja su odgovarali gosti emisije “Otvoreno”.

U emisiji su gostovali predsjednik Skupštine grada Zagreba Drago Prgomet, zastupnica GLAS-a u Skupštini grada Zagreba i predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zastupnik u Skupštini grada Zagreba (Naprijed Hrvatska!) Renato Petek te pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić.

HRTi – gledajte više na hrti.hrt.hr
Hrvatska radiotelevizija www.hrt.hr
FB: @HRTnovimediji