Stanko Kordić, zastupnik u zagrebačkoj Skupštini iz redova Građansko-liberalnog saveza komentirao je današnjih 87 amandmana na zagrebački GUP. “Bojim se da je to raspad sustava. Stvari su se na neki način potpuno ogolile. Procedura traje pet godina, dvije su bile javne rasprave, a vi dočekate zadnju noć ko lopovi da dostavite u Skupštinu preko 80 amandmana, što je više od broja promjena u GUP-u koji se skupio u pet godina. Rasprava o GUP-u pretvorila se u političku igru, i sada je postalo unutarstranačko pitanje u HDZ-u, tema na kojoj se razračunavaju”, rekao je Kordić.

Follow us:

Facebook:
https://www.facebook.com/N1Srbija
https://www.facebook.com/N1Hrvatska
https://www.facebook.com/N1BiH

Twitter:
https://twitter.com/N1infoBG
https://twitter.com/N1infoZG
https://twitter.com/N1infoSA

24 hour news network. CNN exclusive news channel affiliate.

N1, prvi regionalni dvadesetčetvoročasovni informativni kanal, emituje program iz tri velika informativna produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, posredstvom kablovskih operatora.

Televizijski kanal N1 je ekskluzivni regionalni partner komapnije CNN.

Glavni finansijski investitor iza N1 projekta je Junajted Grupa (United Group), vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regionu jugoistočne Evrope. U oktobru 2013. godine, svetski vodeći investicioni fond KKR sa sedištem u Njujorku preuzeo je Junajted Grupu, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u Evropi.