Video koji smo snimili donosi neke ekskluzivne i nesvakidašnje prikaze FLIR toplinske kamere, pokazat ćemo i kako otkriti opasan zrak u zatvorenom prostoru, a mjerit ćemo i s laserom. I to nije sve – donosimo bonus sadržaj koji možete iskoristiti na svojim smartfonima!

• FLIR kamera (Forward-Looking InfraRed) – nalazi se iznad stražnje kamere. To je termalna (toplinska) infracrvena (IR) kamera s lepton modulom koja prikazuje različite nivoe i palete topline – objekti s većom temperaturom imaju svjetliju boju (žuto, narančasto), dok hladniji imaju tamnije boje (plava, ljubičasta), a dodatno možete uključiti i prikaz raspona temperature.

• Air (kvalitete kvalitete zraka) – nalazi se na desnom boku, ispod tipki za kontrolu zvuka. Radi se o senzoru koji mjeri kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru, te će vas upozoriti na eventualnu opasnost od hlapljivih organskih spojeva (VOC, Volatile Organic Compounds, na hrvatskom HOS – Hlapljivi Organski Spojevi) – to se odnosi na boje, otapala i druge kemikalije koje isparavaju u zrak. Senzor svake četiri sekunde provjerava kvalitetu, upozorit će vas ako dođe u “crveno”. Reagirat će čak i na parfeme i razne dezodoranse, jer to ako niste znali nije zdravo 🙂

• Measure (laserski mjerač) – nalazi se sa stražnje strane u donjem lijevom uglu. Radi do 8 metara udaljenosti. Prvo ga morate kalibrirati što je vrlo lako, a i piše vam na početku aplikacije kako se to radi.

• BONUS – donosimo tri vrlo korisne aplikacije ili bolje rečeno grupe aplikacija s kojima možete iskoristiti senzore na vašim pametnim telefonima (barometar, mjerač tlaka i vlage u zraku, kompas, akcelerometar, žiroskop,…). Pokazat ćemo vam što sve imaju aplikacije Smart Tools, Tool Box i Sensors.

Eto, toliko, nadam se da ćete uživati u ovom drukčijem i vrlo zanimljivom videu, te iskoristiti naše savjete u vašem svakodnevnom radu.

PRIDRUŽI NAM SE, IMA MJESTA ZA SVE 🙂
Website – http://www.racunalo.com
Facebook – http://www.facebook.com/racunalo
Twitter – http://twitter.com/ICTRacunalo
Google+ – https://google.com/+racunalo_com
Instagram: https://www.instagram.com/racunalo/
Youtube – https://www.youtube.com/HRkanal
USPOREDILICA – http://www.racunalo.com/usporedilica/
#TEHNOMANIJA – https://www.youtube.com/playlist?list=PL9WkVENgK6z1liq_gpRlNcEwc-wxcNgXs
#catphones #cats61

Recenzije, premijere, unboxing, ekskluzive, intervjui, najave… sve što vas zanima iz svijeta tehnologije nalazi se na našem Youtube kanalu! Isprobat ćemo i testirati sve što nam padne pod ruke – smartfone, tablete, laptope, pametne satove, akcijke kamere, Android TV Box uređaje, dronove, pametne narukvice, zvučnike, slušalice, navigacije, printere i razne druge gadgete.
Posjetite i naše portale:
– http://www.racunalo.com
– http://www.racunalo.com/usporedilica/
– http://www.automanija.com
– http://www.gamebox.com.hr

Podržite nas i pretplatite se na naš i vaš Youtube video kanal. Unaprijed hvala… 🙂