Novinar RTL-a Ivan Žada pojasnio je okolnosti pod kojima je nepravomoćno osuđen na 4 mjeseca zatvora uvjetno zbog “neovlaštenog snimanja razgovora ” sa saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, čiji je sin Žadi opetovano prijetio nasiljem. Iako članak 143. Kaznenog zakona kaže da neka kaznenog djela ako je ono učinjeno u javnom interesu ili drugom interesu koji je pretežniji od interesa zaštite privatnosti snimane ili prisluškivane osobe, sutkinju to nije zanimalo. “Riječ je o vrlo moćnom čovjeku koji je već pravomoćno osuđen za napad na policajca, i riječ je o istraživačkom novinarstvu, ali sutkinju to nije zanimalo,” kaže Žada koji najavljuje žalbu.

Follow us:

Facebook:
https://www.facebook.com/N1Srbija
https://www.facebook.com/N1Hrvatska
https://www.facebook.com/N1BiH

Twitter:
https://twitter.com/N1infoBG
https://twitter.com/N1infoZG
https://twitter.com/N1infoSA

24 hour news network. CNN exclusive news channel affiliate.

N1, prvi regionalni dvadesetčetvoročasovni informativni kanal, emituje program iz tri velika informativna produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, posredstvom kablovskih operatora.

Televizijski kanal N1 je ekskluzivni regionalni partner komapnije CNN.

Glavni finansijski investitor iza N1 projekta je Junajted Grupa (United Group), vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regionu jugoistočne Evrope. U oktobru 2013. godine, svetski vodeći investicioni fond KKR sa sedištem u Njujorku preuzeo je Junajted Grupu, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u Evropi.