U planu sklonište U planu javne nabave grada Otočca za 2018. godinu stoji i gradanja skloništa za životinje. Prema Zakonu o zaštiti životinja trebalo bi biti gotovo do kraja godine, inače Grad neće moći ispoštovati Zakon po kojem jedinice lokalne samouprave moraju imati sklonište, odnosno potpisan ugovor sa skloništem unutar županije. Za sada nemaju niti jedno od navedenog, jer ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja koji je na snazi potpisan je sa skloništem iz druge županije. Nisu s novim Zakonom uskladili ni Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Kažu, u pripremi je. – Grad Otočac ima ugovor sa skloništem As-Eko iz Šibenika. Cijena zbrinjavanje jednog psa je 1150 kuna bez PDV-a, a na godišnjoj razini cijena ugovora je 64.687,5 kuna (s PDV-om) – odgovara nam Marija Marković, službenica za informiranje. Dodaje da je tijekom 2017. zbrinuto 28 pasa, od toga je bilo 5 štenadi, za što je grad platio 43.625 kuna. Ističe i da je u tijeku provjera čipiranja pasa i da su rezultati dobri.

Izvor teksta: Večernji list

TV LOKI je kanal koji prati vijesti sa područja Ličko-senjske županije. Otvoren je zbog Vas da možete pogledati sve što uspijemo snimiti!
U skladu sa našim mogućnostima svakodnevno objavljujemo nešto zanimljivo!
Na našem kanalu možete gledati: politiku, humor, vjerski život, vlakove, prirodu, životinje, istraživanja, dokumenterne filmove, glazbene spotove, edukativne filmove
motore, automobile, vijesti sa našeg i šireg područja, socijalne slučajeve života ljudi, ostatke JNA građevina, itd. Uskoro otvaramo studio? Ukoliko ste u mogućnosti budite donator ovog kanala!
IBAN računa: HR86 2340 0091 1500 6938 4 , SWIFT CODE: PBZGHR2X Uz gore navedeno podatke, prilikom uplate uz iznos obavezno navesti i valutu